Weight Watchers

      4 reacties op Weight Watchers

Weight Watchers is al actief sinds de jaren zestig van de vorige eeuw. In 1963 werd Weight Watchers (zoals we het van oorsprong Amerikaanse bedrijf nu kennen) opgericht door moeder en huisvrouw Jane Nidetch. Zij had te kampen met overgewicht en zocht een haalbare en tegelijk prettige manier van gewicht verliezen.

Dat heeft geresulteerd in een methode die nu, ruim een halve eeuw later, nog steeds veelvuldig gebruikt wordt. Sterker nog: presentatrice en celeberty Oprah Winfrey heeft een meerderheidsaandeel in dit dieet gekocht.

Weight Watchers straalt vertrouwen uit, maar ook plezier. Want afvallen hoeft geen straf te zijn.

 

Theorie achter Weight Watchers

Eigenlijk was het het idee van Jane Nidetch om mensen duidelijk te maken dat afvallen ook kan op een manier die niet vervelend is. De meeste diëten in die tijd – maar ook de vele crash diëten die er vandaag de dag te vinden zijn, en dat zijn er nog meer dan in de jaren zestig – zorgden ervoor dat afvallen allesbehalve prettig was. Mensen kregen last van stemmingswisselingen, voelden honger, kregen krampen in de buik en ga zo maar door.

Afvallen was afzien, want je mocht vrijwel niks meer eten.

Jane Nidetch vond dat je best wat lekkers mag eten, zolang dit maar met mate gebeurde. Dit is wat men nu kan terugvinden als Weight Watchers Propoints. Het puntensysteem van Weight Watchers. Hoe werkt dat puntensysteem precies?

 

Puntensysteem en afvallen

Het dieet van Weight Watchers is eigenlijk heel eenvoudig. Lekker eten mag, als het maar gecompenseerd wordt. Dat betekent dat je best een gebakje mag eten, of af en toe eens een portie friet.

Weight Watchers deelt alle vormen van voeding in in punten. Vette en over het algemeen ongezondere voeding krijgt meer punten dan gezonde voeding. Friet is bijvoorbeeld 5 punten, terwijl een appel of een snee brood maar 1 punt is.

Afhankelijk van je gewicht mag je per dag een x aantal punten. Wil je bijvoorbeeld 15 kilo afvallen, dan kom je aan – even heel fictief – 30 punten per dag. Je mag dan voor 30 punten eten. Meer is niet toegestaan, minder mag.

Wil je op een bepaalde dag meer eten? Dan kan dat, zolang je het een dag ervoor of er na maar compenseert. Bijvoorbeeld 40 punten op de feestdag en 20 punten op de dag erna of ervoor. Op die manier blijft je gewicht in balans en haal je het beste uit het dieet van Weight Watchers.

 

Wereldwijde hit

Het Weight Watchers dieet is wereldwijd een hit. Overal ter wereld is het dieet bekend en vallen mensen vele kilo’s per jaar af door het dieet te volgen. Het toekennen van punten aan producten is intussen door meer diëten overgenomen, wat aangeeft dat Weight Watchers hier een goede snaar mee heeft weten te raken.

Mensen die graag gewicht willen verliezen en voor hun gevoel alles al geprobeerd hebben, kunnen zeker veel baat hebben bij het dieet van Weight Watchers. Je vindt op de website van Weight Watchers – nadat je toegang hebt gekregen – heerlijke recepten en manieren van bewegen die je zeker zullen helpen om nog meer resultaat te boeken en sneller tot je streefgewicht te komen.

 

4 gedachten over “Weight Watchers

  1. Paulien

    In 1999 ben ik voor het eerst in aanmerking gekomen met Weight Watchers. Ik deed toen nog aan sporten met vrouwen in een grote zaal. Allemaal tot doel om af te vallen. Weight Watchers heeft me in 1999 heel erg goed geholpen om wel 35 kilo te verbranden. In 2001 was ik nog maar 72 kilo, wat ver onder mijn streefgewicht was.
    Ik was zo blij en trots op mijzelf dat ik me toen een nieuwe auto cadeau heb gedaan (na ervoor gespaard te hebben). Maar in 2009 overleed mijn man en in 2010 verloor ik mijn vader en moeder. Een jaar later werd ik ontslagen en kon ik de stress niet meer aan. In 2011 woog ik op mijn hoogtepunt 106 kilo. Ik werd depressief en was erg verdrietig. Het was duidelijk: ik was een emotie-eter.
    Mijn kilo’s die ik tien jaar daarvoor met behulp van Weight Watchers was verloren, zaten er weer aan. Het was zo erg dat ik besloot af te vallen. Opnieuw met Weight Watchers, wat nu propoints was. Ik ben hier online mee aan de slag gegaan en het heeft me enorm geholpen. In een jaar tijd was ik 80 kilo en nu ben ik weer terug op rond de 75 kilo. Weight Watchers heeft mij dus twee keer in mijn leven enorm veel gebracht en geholpen. Ik ben supertrots op mijzelf en blij dat ik Weight Watchers heb leren kennen.

  2. b4w Auteur bericht

    Wat een heftig verhaal, Paulien. Goed om te horen dat je er met behulp van Weight Watchers zo goed doorheen bent gekomen.

Gesloten voor reacties.