Wanneer moet ik een eiwitshake nemen?

      Geen reacties op Wanneer moet ik een eiwitshake nemen?

Vaak zie je sporters kort voor of kort na de workout een eiwisthake drinken. Is dit met een reden? En is er nou echt een beste moment voor het nemen van een eiwitshake? Je leest het hieronder.

 

Voor of na de training?

Een eiwitshake na een training kan jou inderdaad helpen op sneller te herstellen. Maar dit is alleen noodzakelijk als je nog niet voldoende eiwitten hebt gegeten twee tot drie uren voorafgaande aan de training. Het maakt volgens onderzoek weinig tot niets uit of je een shake neemt voor of na de training. Belangrijker is om te kijken naar de eiwitinname over de gehele dag. Het moment doet er weinig toe.

 

Hoeveel eiwitten moet ik nemen?

De hoeveelheid eiwitten hangt af van hoeveel je dagelijks beweegt. Bij iemand die niet of nooit sport is 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht aan te raden. Bij duursporters ligt dit aantal alweer hoger namelijk; 1,2 tot 1,5 gram. En voor krachtsporters 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht.

 

Langzame en snelle eiwitten

Er zijn verschillende soorten eiwitbronnen te koop. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Whey wordt bijvoorbeeld sneller opgenomen dan cadeine. Bijvoorbeeld een eiwitshake met caseïne gedurende dag en rondom je training een eiwitshake met een blend van verschillende soorten wheys. Als je beide gebruikt, ben je er zeker van dat je de gehele dag voldoende eiwitten binnen krijgt.

 

Bron: FIT.nl