Direct afvallen in de sportschool

      Geen reacties op Direct afvallen in de sportschool

Wil jij je lichaam weer onder controle hebben? Start dan vandaag nog met afvallen in de sportschool. Maar wees niet té enthousiast, want je zou niet de eerste zijn die in de sportschool tegen een blessure oploopt. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kun je heel snel geblesseerd raken. Om te voorkomen dat je avontuur in de sportschool voortijdig eindigt, geven we je graag enkele tips.

Sportschool

 

Begin niet te snel

Snel beginnen is niet goed. Denk aan het gezegde ‘haastige spoed…’

Ook in de sportschool kan te snel beginnen leiden tot onnodige klachten. Je zal merken dat je lichaam tijd nodig heeft om aan je nieuwe ritme te wennen. Spieren moeten genoeg rust krijgen om te herstellen. Ga daarom niet binnen de 24 uur twee keer aan intensieve krachttraining doen, want je zal je spieren dan zeker overbelasten. En dat is het laatste wat je kan gebruiken.

 

Stel een schema op

Het beste is om een schema op te stellen. Je doel is afvallen, maar hoeveel kilo wil jij in de sportschool verbranden en hoe ga je dat doen? Een schema geeft richting aan je ambitie om af te vallen en kan dus dienen als leidraad. Je kan een schema opstellen aan de hand van je sportschema, maar ook aan de hand van voeding. Voor het allerbeste resultaat in dit schema ga je naar je coach en vraag je om hulp.

In de sportschool werken genoeg mensen met verstand van zaken wat betreft sport, afvallen en voeding. Deze kunnen met jou gaan zitten om een mooi sportschema op te stellen.

 

Wissel cardio en krachttraining af

De geleerden zullen het erover eens zijn dat verreweg de meest effectieve manier van vet verbranden is om krachttraining te doen. Je maakt hier bliksemsnel spiermassa mee aan en spiermassa breekt razendsnel vet af. Wie over veel spiermassa beschikt zal dus vanzelf meer vet verbranden. Verleidelijk dus om ineens heel hard aan de slag te gaan met krachttraining en die kilo’s te verbranden, maar te snel zal averechts werken.

Het beste kun je cardio en krachttraining afwisselen. Op die manier bouw je conditie op en kun je je grenzen verleggen op het gebied van krachttraining. Conditie is een belangrijke factor die leidend is voor je succes.

 

Evalueer

Hoe sta je ervoor? Hoe kan het beter? Is je doel al in zicht? Evalueren hoe je het in de sportschool doet helpt je om nog meer uit je sportschoolavontuur te halen. Evalueren kun je alleen doen, maar ook met je coach. Op die manier maak je voor jezelf de balans op en blijf je kritisch naar je prestaties kijken. Dat is natuurlijk nooit weg.

 

Houd de goede lijn in stand

Tot slot is het belangrijk om ook na het behalen van je doel – je gewichtsverlies – door te blijven gaan. Hoe houd jij je gewicht op peil? Het is van het grootste belang om hier goed over na te denken, zodat je niet uiteindelijk weer in slechte gewoonten vervalt en weer aankomt. Je sportcoach kan je hierbij helpen.