Afvallen met een maagverkleining

      Geen reacties op Afvallen met een maagverkleining

Wanneer je alles al geprobeerd hebt en het afvallen op alle fronten hapert en stagneert, is het begrijpelijk dat je professionele hulp zoekt. Een arts bijvoorbeeld. Deze kan je doorverwijzen naar het ziekenhuis en daar kan een medische ingreep plaatsvinden, zoals een maagverkleining. Maar kun je nu echt afvallen met een maagverkleining of is het slechts een tijdelijke oplossing?

In dit artikel informeren we je uitgebreid over wat een maagverkleining is en hoe deze je kan helpen om af te vallen.

 

Wanneer je op medisch advies moet afvallen…

Je overgewicht tart je misschien wel in die mate dat je er alles voor over hebt om weer op gewicht te komen. Je bent lang niet de enige. Jaarlijks ondergaan veel Nederlanders en Vlamingen een maagverkleining. Dit kan doorgaans alleen als je bij de dokter aan kan tonen dat een dieet geen soelaas meer biedt en je er alles al aan hebt gedaan om af te vallen. In een enkel geval kan de dokter op je eigen aanraden een maagverkleining voorstellen.

Ingrijpen op medisch advies is aan allerlei strikte eisen onderhevig. Verdiep je hier goed in als je de val hebt op een maagverkleining. Goed geïnformeerd zijn is hierbij het halve werk.

 

Wat is een maagverkleining?

Wanneer we het hebben over een maagverkleining, hebben we het over een ingreep waarmee de arts je maag letterlijk verkleint. Op die manier past er minder in en heb je minder behoefte aan voeding. Een verkleinde maag kan dus zorgen dat je op termijn een ander eetpatroon ontwikkeld, waardoor je sneller afvalt en op gewicht blijft. Een maagverkleining wordt uitgevoerd door een professional.

Na de operatie heb je veel tijd nodig om te herstellen en mag je nog niet al te zwaar tillen en moet je heel voorzichtig zijn.

Een maagverkleining is een intensieve operatie. Je moet dan ook medisch in orde zijn alvorens je deze operatie mag ondergaan.

 

Afvallen met een maagverkleining

Het is niet zo dat men – net als bij een liposuctie – onderhuids vet wegzuigt, waardoor je weer dunner wordt. Een maagverkleining heeft dus niet direct een effect, omdat er geen vetweefsel wordt weggehaald. Behalve een paar kilo aan je maag, verlies je dus geen vet. Dat komt later pas. Het idee is dat je met een kleinere maag een veel kleinere maag te onderhouden hebt. Een grote maag vraagt om veel eten en daardoor kom je aan. Is dat niet langer het geval, dan zal je merken dat je afvalt. Je eet minder en hebt door de dag heen ook veel minder eetlust.

Net begonnen met afvallen?

Mensen die nog maar net begonnen zijn met afvallen en zich oriënteren op een goede manier, moeten niet direct aan een maagverkleining denken. Een maagverkleining is meer iets voor in een verder stadium, als je er echt niet meer uitkomt. Voor mensen die nu te zwaar zijn, kan een dieet nog prima helpen. Ook het anders omgaan met voeding en vet kan heel veel schelen met betrekking tot je calorie-inname. Verdiep je dus eerst in deze mogelijkheden alvorens aan een maagverkleining te denken.